A Focenza fehérneműüzlet vidámságot akar csempészni a szombathelyiek életébe.

Megnyitotta kapuit Szombathely legszínesebb fehérnemű üzlete, a Focenza. Ilyen olaszos nyitóbulit még nem látott a város, a bolt már az első percekben világossá tette: vidámságot akarnak hozni a szürke hétköznapokba.

„Arra törekszem, hogy idehozzam az olasz életérzést, mert hát valljuk be, ránk fér egy kis vidámság” - magyarázza mosolyogva a márka magyarországi képviselője, Horváth Takács Szabolcs. „Ez a bolt is erről szól, a változatos színekről, a kis vidámságról, ami a hétköznapjainkat kicsit boldogabbá, színesebbé tudja tenni.”

Persze adja magát a kérdés, miért pont a fehérnemű az, amitől boldogabbak lennének az emberek?

„Minden változás belülről kell, hogy elinduljon. Ha belül minden rendben, akkor az emberek boldogok és kiegyensúlyozottak lesznek. Ezért nagyon fontos, hogy az alsó ruházatunk is kényelmes legyen és tetsszen nekünk, hiszen így egy lépéssel közelebb leszünk a kiegyensúlyozottsághoz és a boldogsághoz.”

A Focenza fehérneműi valóban a vidámságra törekszenek, hiszen már az üzletbe lépve is elkáprázik az ember szeme a rengeteg színtől. A polcokon teljes egészében olasz termékeket találunk, de mégsem ez az, amitől igazán új ez a fehérneműmárka.

„A termékek egy új technológiával készülnek, száz százalékig szintetikus anyagból készülő alsó ruházatról van szó. Ez az új fajta technológia lehetővé teszi, hogy ugyanazt az érzetet kapjuk meg, mint egy pamut termék esetében, mert ezek mind légáteresztő anyagok - ennek nem kell sorolnom az előnyeit egy alsó ruházat esetében. Rugalmasak, ezáltal kényelmesek is, varrás mentesen készülnek, és sokkal tartósabbak, ráadásul antibakteriálisak. A hasonló termékekkel összehasonlítva a kedvező árnak köszönhetően jelenleg ez a legjobb ár-érték arányú termék a piacon.”

Az, hogy egy fehérnemű varrásmentes legyen, a sportolóknak kiemelten fontos - ki ne találkozott már a varrás mentén megjelenő sebbel vagy vízhólyaggal? A Focenza pedig ugrott is a lehetőségre, és elkészítette a sportolóknak szánt fehérnemű-kollekcióit is, ami technikai anyagból készül.

„A sporttechnikai ruházaton a különböző testrészeknél más és más anyagot használ fel a gyártó, így alkalmazkodik ahhoz, hogy a testünk egyes részeinek nagyobb szellőzésre van szüksége. Ezeken a helyeken egy sokkal légáteresztőbb anyag kapott helyet, amik a visszajelzések alapján kiválóan működnek. Maximális légáteresztésével az izzadást folyamatosan elpárologtatja. Ez a különleges, aktívszén alapú poliészterszálakból álló extra anyag pozitív hatással van az izomzatra is. A sportolóknak ajánlott termékcsalád segíti a test hőmérsékletének állandó szinten tartását, a légzés, a pulzusszám és az izmok tejsav-koncentrációjának stabilitását.”

www.nyugat.hu